[ BACK | DOWNUNDER.DK | OPSKRIFTER ] Copyright downunder.dk © 1997 - 2002


Opskrifter

Queensland Clam Chowder/Muslingesuppe
4 personer

0,5 1. fiskefond, evt. lavet på pulver
200 gram clam's eller grønne muslinger
1 løg
1 gulerod
1 porrer
2 stænger selleri
2 store kartofler
2 dl. hvidvin
Timian
Mel, smør til jævning
1 dl. fløde
~~~~
Grønsagerne hakkes i grove stykker, sauteres i smør, påhældes hvidvin og fiskefond. Jævnes med smørbolle, monteres med fløde, tilsmages med salt, peber samt timian. Muslingerne grovhakkes og kommes i, koges op og serveres med brød.

Papaya fyldt med krabbekød
4 personer

2 papaya
200 gram krabbekød
2 dl. fløde
I stk. lime
Mandler
Solsikkespirer
~~~~
Papayaerne halveres og udkernes. Lime presses med fløde, skal stå lidt og trække. Bland grofthakket krabbekød i. Fyldes i papayaen. Pyntes med ristede mandler og solsikkespirer.

Strudseburger med papaya relish og stegte kartofler
4 personer

Ca. 600 gram strudsesmåkød
4 stk. burgerboller
Relish:
50 gram løg
175 gram sukker
2 dl. Risvinseddike
1 papaya
frisk ingefær
maizena (snowflake)
frisk koriander
2 stk. Tomater
4 blade salat
800 gram kartofler.
~~~~
Småkødet hakkes og formes til 4 flade bøffer.
Relish laves ved at koge sukker og eddike med hakkede løg, jævnes af med snowflake. Heri kommes hakket papaya. Skal koge i ca. 15 sekunder. Herefter afkøles og Blandes med hakket koriander.
Kartoflerne skrælles, skæres i både og vendes i olie/paprika. Steges i ovn ved 200 grader i 45 minutter.
Burgerne steges og lægges i bollerne med tomat i skiver, salat og relish. Serveres med stegte kartofler.

Anretning med Kænguru filet
4 personer

1 kænguru filet
2 lime
Ca. 75 gram honning
Knust enebær
Sæsonens salat
Pinje kerner
Olivenolie og balsamico eddike til dressing.
~~~~
Kænguru filet pudses af og lægges i marinade af lime saft og skal, honning og lidt knust enebær natten over.
Fileten aftørres, brunes i smør, steges i ovn i ca. 8-10 minutter ved 180-200 grader.
Fileten afkøles, skæres i tynde skiver og anrettes på sprød salat med ristede pinje kerner og balsamico dressing. Serveres med brød og smør.

Lammekølle med kiwi hollandaise og søde kartofler
4 personer

Lammekølle ca. 1 kg udbenet
4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
400 gram smør
1 stk. kiwi
1 skefuld mint gele
800 gram søde kartofler
~~~~
Lammekøllen steges i ovn ca. 1,1/4 - 1,5 time ved 180 grader. Æggeblommerne
kommes i gryde med lidt vand, legeres op ved svag varme, der hældes lunken
smeltet smør i og det piskes godt igennem. Hakket kiwifrugt og mint gele
kommes i før servering. De søde kartofler skæres i stykker, brunes af på pande og steges færdig i ovn i 20 minutter ved ca. 200 grader.

Kængurugryde med ingefær
4-6 personer

Skær 6 kængurufileter ud i tern - Hæld olie, 2-3 tsk friskrevet ingefær, 2 spsk hakket frisk koriander, 2 dl tør sherry og 100 g rosiner over kødet - Lad det trække et par timer i køleskab og vend med jævne mellemrum.
Tag kødet op og brun det i en gryde med 200 g champignon i skiver og 3 stilke bladselleri i tern.
Hæld lagen over og kog ned.
Smag til med salt og peber og servér med løse ris
Vinforslag: Diablo, Merlot

Struds i Wok
4 personer

Skær 4 strudsesteaks i tynde strimler og lad dem ligge et par timer i køleskab i en marinade af 1-2 tsk teriyakisauce og 1-2 tsk soya sauce.
Lad kødet dryppe af på køkkenrulle og svits det hurtigt i olie på wok'en - Hæld en pose Wok Mix ned i wok'en og gi' den et par minutter også.
Servér med ris og husk at stille soya på bordet.
Vinforslag: Gigondas

Forloren Kænguru
4 personer

600 g hakket oksekød
1 reven gulerod
2 tsk. Vegemite
1 spsk. hakket persille
2 1/2 dl. rasp
3 spsk. tomat puré
1 tsk. fransk sennep
1 let pisket æg
2 1/4 dl. revet ost
~~~~
Bland alle ingredienser og rør godt sammen.
Læg blandingen i en bageform foret med stanniol.
Bland en lille smule tomat puré og sennep.
Fordel blandingen over kødranden og drys med revet ost.
Bag ved 190°c i 45 - 50 minutter.
Skær kødranden i tynde skiver og server med chutney og salat.

10 Minutters satay beef stir fry
4 personer

1 løg i skiver
2 forårsløg skåret i stykker af 3 cm.
2 tsk. grøn Thai style puré, eller almindelig karry
500 g. inderlår eller tyksteg af oksesteg, skåret i tynde strimler
2 tsk. Vegemite
1 dl. kokosmælk
2 spsk. jordnøddesmør (grov)
2 spsk. hakket frisk koriander
~~~~
Opvarm wok eller stegepande, hæld en smule olivenolie i.
Tilsæt løg, forårsløg, puré eller almindelig karry pulver. Steg i 3 minutter eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt kødet og steg det brunt. Tilsæt Vegemite, kokosmælk og jordnøddesmør. Rør indtil en puré er dannet
Tilsæt koriander og server med dampede ris.

Kænguru med appelsinsauce
4 personer

Kænguru steaks
2-3 appelsiner
5 dl tør hvidvin
I spsk god balsamisk eddike
50 g smør
salt & peber
2 tsk flormelis
~~~~
Varm flormelis op på en pande og tilsæt balsamisk eddike, hvidvin og 1/2 pillet appelsin og lad det simre et stykke tid. Når saucen begynder at blive tykkere, tages den af ilden og holdes varm.
Smelt smøret på panden og steg kødet. Når den kødsaft, der kommer ud når der prikkes i kødet er klar, er kødet gennemstegt.
Server med saucen og appelsinskiver.

Mangofrugt roulade
4 personer

Fragilite bund på ca. 20-25 cm.
Mangocreme laves af:
30 gram kagepulver rørt med 1,5 dl. mælk og 200 gram mangopuré.
Til sidst røres 2 udblødte smeltede husblas blade i cremen.
Cremen smøres på bunden og rulles i viskestykke. Skal hvile i 12 timer.
Anrettes i skiver på tallerken med frugt.

Kiwi mousse
4 personer

300 gram kiwi uden skind
1 stk. frisk ingefær
100 gram flormelis
2 dl. piskefløde
50 gram kagecreme pulver
~~~~
Kiwi frugten blendes med sukker og ingefær. Fløde røres med pulveret skal stå og trække Vendes sammen, serveres i glas og pyntes med kiwi skiver og syltede ingefær.

Pavlova
4 - 6 personer

3 æggehvider
4 1/4 dl flormelis
3 spsk koldt vand
3 tsk maizena
1 knsp salt
1 tsk vanillesukker
1 tsk eddike

Pynt:
1/4 l piskefløde
kiwifrugter, abrikoser, jordbær eller anden frisk frugt i skiver.

Æggehviderne piskes stive.
Vandet tilsættes en skefuld af gangen under piskning.
Flormelis sigtes i af to omgange.
Til sidst røres maizena, salt, vanillesukker og eddike i.
Blandingen placeres pa en bageplade belagt med bagepapir smurt med smør og drysset med maizena. Det er også en god ide at anvende ringen fra en springform (vendt pa hovedet), smurt med smør og drysset med maizena, til at begrense kagens omkreds.

Kagen bages i en forvarmet ovn ved 140 grader C i en time. Ovnen slukkes, og kagen forbliver i ovnen i endnu en time.

Kagen dækkes fuldstændigt med flødeskum og pyntes med rigelige mengder frugt.

En god dessertvin baseret pa Riesling druer med "ædel råd", eller en icewine, smager rigtig godt til. De produceres bl.a. ved Hawke's Bay og i Marlborough.

Pikelets
ca. 20 stk

5 1/2 dl mel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 æg
2 spsk sukker
25 g smør
3 1/2 dl mælk

Sigt de tørre ingredienser ned i en skål.
Pisk æg og sukker.
Bland det smeltede smør med mælken og tilsæt æggeblandingen.
Rør dette i melblandingen. Der ma kun røres så meget, at ingredienserne lige bliver vædet.

Placer dejen pa en smurt pande i store klatter (en spiseskefuld dej). Steg dem indtil der dannes bobler pa overfladen, hvorefter de vendes.

Serveres med smør, sirup og/eller syltetøj.