[ BACK | DOWNUNDER.DK ]
Pressemeddelelse

To dansk-australiere og deres keramiske værker
- udstilling og foredrag -

To danske kvinder, Lene Kuhl Jakobsen og Lone Kalmayer White, i dag bosiddende i Australien kommer til Danmark og udstiller samt fortæller om deres keramik og livet som keramikere i Australien.

De er begge født i Viborg, men Lene har de sidste 12 år boet i Melbourne - det sydlige Australien - og Lone de sidste 20 år i Cairns - det nordlige tropiske Australien. Ved en tilfældighed undersøgte de begge udstillingsmulighederne i deres fødeby Viborg i 1996, og resultatet heraf er en fælles udstilling på Viborg Stiftsmuseum fra den 19. september til den 1. november 1998. Udstillingen er åben tirsdag til fredag om eftermiddagen og i weekenden fra kl.11 - 17.

Deres forskellige baggrunde, erfaringer og inspiration ses også i deres keramik, som er meget forskelligt. Lones værker er inspireret af de mange rejser i Sydøstasien, hvorimod Lenes er brugsvenligt keramik inspireret af livet ved havet.

I samme periode holder de lysbilledforedrag om deres keramik samt liv i Australien:

I Viborg tirsdag den 22. september kl. 19.30 på Viborg Stiftsmuseum
arrangeret af museet samt Viborg Kunstforening

I Holstebro torsdag den 24. september kl. 19.30 på Holstebro Bibliotek arrangeret af
Holstebro Kunstforening samt Skandinavisk Australsk New Zealandsk Venskabsforening

I Århus torsdag den 1. oktober kl. 19.00 i Kunstnernes Hus
arrangeret af Danske Kunstkeramikere, Århus Gruppen

Her vil de fortælle om deres baggrunde og erfaringer indenfor keramik, vise hvor de bor (Queensland og Victoria), hvor de arbejder samt komme ind på, hvordan de henter inspiration i deres omgivelser og rejser. Desuden vil de vise et varieret udvalg af andre australske keramikeres værker.

En interessant begivenhed for både de med interesse i keramik og i Australien.

For yderligere oplysninger kan Lone White kontaktes på telefon 86628528 og Lene Jakobsen på telefon 86626237 eller Skandinavisk Australsk New Zealandsk Venskabsforening på telefon 97425011, Marianne Jeppesen eller Else Knudsen.