[ BACK | DOWNUNDER.DK ]
Peter Garrett vil opløse Midnight Oil
B.T. tirsdag den 3. november 1998

Bare et par måneder efter udgivelsen af Midnigth Oil's bedste album i over 10 år, "Redneck Wonderland", går forsangeren Peter Garrett og resten af det australske rockhold i alvorlige opløsningstanker.
"Vi har overvejet flere forskellige modeller. Vi kunne stoppe helt. Og vi kunne fortsætte som et projekt ved forskellige lejligheder - som grateful Dead gjorde det," siger Peter Garrett, der trods alt brænder for sin australske supergruppe.
"Vi er lige vendt tilbage fra en vellykket australsk turné. Vi er virkelig godt tilfredse med "Redneck Wonderland", men jeg er bestemt ikke tilfreds med australsk FM-radio og vores pladeselskab. Vores sange bliver ikke spillet på de store radiostationer. Og jeg er træt af at gøre vores pladeselskabs reklamearbejde."

Familiefædre
Kunne denne plade blive Midnight Oils sidste?
"Ja, det kunne den sagtens. Vi har sange til en mere, men lige nu ved jeg ikke hvad der sker.
Der er jo sket meget siden starten (1976). I dag er de fleste af os gift og har børn. Og turnéer og hele rock-arbejdet holder os væk hjemmefra alt for længe ad gangen. Jeg har både kone og børn - og jeg vil gerne have mere tid til dem," siger Peter Garrett.
Du blev uddannet som advokat i 1976. Kunne du tænke dig at gå tilbage til det arbejde?
"Årh - mine år som jurastuderende ligger så lang tid tilbage - nej, det ville jeg ikke. Vi er ikke blevet enormt rige af Midnight Oils success. Men vi har været velsignet af at kunne leve af det, vi elsker. Vi skylder ikke noget på vores huse. og vi har alle penge nok."
I Danmark huskes i bedst for albummet "Diesel And Dust" og single hittet "Beds Are Burning", begge fra 1986. Hvordan tog du den pludselige verdenssuccess?
"Det overraskede mig ærlig talt - jeg syntes jo, at vi havde lavet gode plader i årevis. Men heldigvis holdt vi os hjemme i Australien, så hele hysteriet var lidt på afstand. I lang tid forsøgte både pladeselskab og management at få os til at flytte til USA. Men vi blev, hvor vi var. Og det er jeg glad for idag.
Hvis vi var flyttet til Los Angeles eller et andet sted langt hjemmefra, ville gruppen for længst være gået i opløsning. Og jeg ville i dag være forsanger i et af de der ever-green orkestre på et stort krydstogtsskib....uhyggeligt."

Tro over for sig selv
"I har altid været politisk orienteret. Er der stadig uretfærdigheder i Australien du kan skrive sange om?
"Flere end nogensinde..."
Hvis du kigger tilbage på karrieren og ser på dig selv i dag, hvordan vil du så beskrive det , du ser?
"Jeg ser en mand der har været tro over for sig selv og det han står for. Og et band der har været det samme."

Henning Høeg